Danish summer

Kanelsnurrer – Twisted cinnamon rolls

kanelsnurrer opskrifttwisted-cinnamon-rollsSom jeg nævnte i et tidligere indlæg, har jeg over sommeren tilbragt et par uger hjemme hos mine forældre. Og jeg elsker virkelig at lave mad og ikke mindst bage i deres køkken. De har jo alle redskaber og alle ingredienser til at bikse noget lækkert sammen!

En dag hvor jeg kedede mig lidt, besluttede jeg derfor at lave en omgang kanelsnurrer. De kan dog være lidt at tricky lave, da det simpelthen er umuligt, at forklare på skrift, hvordan de skal snurres. Jeg fandt derfor en guide på Youtube, der illustrerer ret godt, hvordan man snurrer dem (find linket i fremgangsmåden).

Udover at smage virkelig lækkert, så er de simpelhen også bare utrolig fine at se på. Og det er faktisk første gang, jeg har bagt kanelsnurrer, og synes at resultatet blev ret godt! (-:

OPSKRIFT – Kanelsnurrer (12 stk.):

Dej:
– 5 dl sødmælk
– 50 g gær
– 1 stort æg
– 1 kg hvedemel
– 150 g sukker
– 15 g havsalt
– 12 g stødt kardemomme
– 150 g smør

Fyld:
– 200 g blødt smør
– 200 g sukker
– 2 spsk. kanel

Desuden:
– 1 æg til pensling
– lidt sukker til at drysse på toppen

Fremgangsmåde:

  1. Hæld sødmælken i en skål, og bland gæren ud deri.
  2. Tilsæt æg, sukker, hvedemel, havsalt og stødt kardemomme. Ælt derefter dejen i 7-8 minutter ved lav hastighed, til den er helt glat og blank og slipper skålen.
  3. Skær smørret i små stykker, og anbring dem i dejen og ælt videre i 7-8 minutter til dejen igen er blank og glat (den skal være en smule klistret).
  4. Lad derefter dejen hvile et lunt sted i 1½ time med et viskestykke over, så den hæver lidt op.
  5. Slå dejen ned til en fast klump, pak den ind i husholdningsfilm og lad den køle af i køleskabet i mindst 1 time. Imens dejen hviler røres smør, sukker og kanel sammen til en remonce.
  6. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på ca. 40 x 60 cm. Smør remoncen ud over dejen, så det er jævnt fordelt. Jeg brugte denne guide til at snurre kanelsnurrerne HER.
  7. Sæt kanelsnurrerne på et par bageplader med bagepapir.
  8. Lad dem hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse.
  9. Forvarm ovnen til 200°.
  10. Pensl herefter kanelsnurrerne med æg, drys lidt sukker på toppen og bag dem i ca. 12–14 min.
  11. Afkøl de lækre kanelsnurrer på en rist og nyd dem! (-:

……………………………………………………………………………………………………………………………………………

As I mentioned in a former post, I stayed at my parents house a couple of weeks this summer. And I really love to cook and bake in their kitchen. They have all the right tools and ingredients to make a delicious meal or cake!

One day when I was at bit bored I decided to make a bunch of twisted cinnamon rolls. They are a little tricky to make, but I’d found a guide on Youtube, which illustrates very well how to twist the cinnamon rolls (find the link in method).

The twisted cinnamon rolls taste really delicious and looks pretty great, too! (-:

RECIPE – Twisted cinnamon rolls (12 serves):

Dough:
– 5 dl full-cream milk
– 50 g yeast
– 1 large egg
– 1 kg wheat flour
– 150 g sugar
– 15 g sea salt
– 12 g granulated cardamom
– 150 g butter

Filling:
– 200 g soft butter
– 200 g sugar
– 2 tbsp. ground cinnamon

In addition:
– 1 egg
– little sugar to sprinkle on top

Method:

  1. Pour the milk into a bowl, add the yeast and stir. 
  2. Add egg, sugar, flour, salt and cardamom. Knead the dough in 7-8 minutes on low speed until it’s smooth and glossy. 
  3. Cut the butter into small pieces and add these to the dough one by one. This should take another 7-8 minutes, until everything is cooperated and your dough is shiny and smooth.
  4. Let the dough rest at a warm place for for 1,5 hours. Make sure you cover it up with a dish cloth.
  5. Wrap the dough in cling film and let it cool down in the fridge for at least an hour. Meanwhile mix butter, sugar and cinnamon into a remonce. 
  6. Turn the dough out onto a floured surface and roll out into a rectangle of 40 cm – 60 cm. Spread the remonce evenly on the dough. I used this guide to make the twisted cinnamon rolls HERE.
  7. Put the cinnamon rolls on a couple of baking sheets with baking paper.
  8. Leave them to rise at a warm and dry place, until doubled in size. 
  9. Preheat your oven to 200°.
  10. Brush the buns with egg, sprinkle them with a little sugar and bake them for about 12-14 minutes.
  11. Let them cool a bit and enjoy!

Follow on Bloglovin’ – Like on Facebook – Follow on Instagram

kanelsnurrer-cinnamon-rollcinnamon-rolls

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Danish summer